Applikáció

A ruha dekorálásához alkalmazhatunk különböző rátétes díszítőelemeket. Ezek lehetnek csipkéből készült virágminták, szegők illetve akár a ruha anyagából készített motívumok (rózsaszirom, tulipán, masni, pillangó, végtelen variációk).

Csipke

A tüll alapra készülő hímzés létezik zsinóros, gyöngyözött, flitterezett kivitelben és ezek kombinációjában. Jellemzően a ruha felsőrészén használjuk (mell- és derékrészen), de akár az egész ruha felületét is díszítheti.

Gyöngy, strassz, flitter, kristály

A káprázatos menyasszonyi ruhához nem árt egy kis csillogás. Lehet egy leheletnyi, éppen a napfényben megcsillanó díszítés, de a nagy napon a gazdagon díszített ruha sem lesz túlzás.

Hímzés

A hagyományőrző ruhák alapvető díszítési módja. Egyedi minták elhelyezésére ad lehetőséget, ami például lehet a pár monogramja a gyűrűpárnán.

Raffolás

Ez a megoldás a csipkék és strasszok nélküli díszítés egyik módja és emellett még igen sok lehetőséget rejt magában: optikailag egy ideálisabb alakot kölcsönözhetünk magunknak. A vízszintes, függőleges berakásokkal és metszéspontokkal játszva tetszőleges hatást érhetünk el, vékonyíthatjuk a derekat, hangsúlyozhatjuk a melleket.